JEDILNIK
10. 2. – 14. 2. 2025
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
ponedeljek, 10. 2. | kosmiči z jogurtom (1-oves, 3) | orehov žepek (1-pšenica,2,3,6), mleko (3) | zelenjavna kremna juha (3), makaronovo meso (ekološko meso s kmetije) (1-pšenica,2), mešana solata |
torek, 11. 2. | trdo kuhano jajce (2), kruh (1-pšenica), čaj | mlečni zdrob s čokolado (1-pšenica,3,7), banana | dušena govedina, skutni štrukelj (1-pšenica,2,3), bio ajdova kaša, solata |
sreda, 12. 2. | žepek s kokosom (1-pšenica,2,3), mleko (3) | aljaževa slama (14), sveža paprika, koruzni kruh (1-pšenica), cedevita | paradižnikova juha, piščančji koket (1-pšenica,2), dušen riž, zelenjava na maslu, solata |
četrtek, 13. 2. | bananin kruh (1-pšenica,2,3), mleko (3) | sirni namaz (3), sveži paradižnik, kajzerica (1-pšenica), čaj | gobova enolončnica, skutina palačinka (1-pšenica,2,3) |
petek, 14. 2. | domači namaz (3), kruh (1-pšenica), čaj | rogljiček z marmelado (1-pšenica), mleko (ekološko, s kmetije) (3) | svinjska pečenka (14), pražen krompir, kislo zelje, valentinov srček (1-pšenica,2) |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo sadja in zelenjave. Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.
*Živilo je ekološko pridelano.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …

ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.