JEDILNIK
3. 2. – 7. 2. 2025
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
ponedeljek, 3. 2. | buhtelj (1-pšenica2,3), mleko (3) | piščančja hrenovka, gorčica (11), kruh s semeni (1-pšenica), čaj | kostna juha z rezanci in korenčkom (1-pšenica,2), tortelini s sirom v paradižnikovi omaki z baziliko in parmezanom (1-pšenica,2,3) |
torek, 4. 2. | jajčni mafin s sirom (1-pšenica,2,3), čaj | makova pletenka (1-pšenica), kakav (3,7) | fižolova enolončnica, rižev narastek (2,3) |
sreda, 5. 2. | koruzni kruh z avokadovim namazom (1-pšenica), topla limonada z medom | musli z oreščki (1-oves,6), vanilijev jogurt s kmetije Flis (3) | sesekljana pečenka (14), pire krompir (3), sladko zelje, 100 % jabolčni sok |
četrtek, 6. 2. | prosena kaša na mleku (3) | ribji namaz (4), češnjev paradižnik, kruh (1-pšenica), 100% pomarančni sok | bučkina kremna juha (3), kanelon s piščančjim mesom (1-pšenica,2,3), dušen riž z zelenjavo, motovilec z jajčko (2) |
petek, 7. 2. | lešnikov namaz (3), kruh (1-pšenica), mleko (3) | pizza s piščančjo šunko in sirom (1-pšenica),3, sadni čaj | goveji golaž, zapečena polenta, jabolčni zavitek (1-pšenica,2,3), |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo sadja in zelenjave. Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.
*Živilo je ekološko pridelano.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …

ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.