JEDILNIK
27. 1. – 31. 1. 2025
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
ponedeljek, 27. 1. | rogljiček (1-pšenica), mleko (3) | marmelada, kisla smetana (3), domači polbeli hleb (1-pšenica), čaj | pečen piščanec, zeljne krpice (1-pšenica,2), zelena solata |
torek, 28. 1. | bio ovseni kosmiči na mleku (1-oves, 3), z medom | kuhan pršut (14), kruh (1-pšenica), 100 % sok | obara z govedino, skutno pecivo (1-pšenica,2,3) |
sreda, 29. 1. | čičerikin namaz, kruh (1-pšenica), čaj | jabolčno rešeto (1-pšenica,2), Čaj | minjon juha (1-pšenica,2), ocvrta riba (1-pšenica,2,4), krompirjeva solata |
četrtek, 30. 1. | pečena jajčka (2), temen kruh (1-pšenica), čaj | polnozrnata štručka (1-pšenica), bela kava (3), | koruzni svaljki (1-pšenica,2), haše omaka, radič s krompirjem |
petek, 31. 1. | topli sendvič (1-pšenica,3), čaj | mlečni rogljič (1-pšenica,3), sadni kefir Krepki suhec (3) | kisla repa, pražen krompir, piščančja klobasa |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo sadja in zelenjave. Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.
*Živilo je ekološko pridelano.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …

ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.