JEDILNIK
2. 12. – 6. 12. 2024
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
PONEDELJEK, 2. 12. | MARELIČNI NAVIHANČEK (1-pšenica,2), ČAJ | SIROVA ŠTRUČKA (1-pšenica,3), ČAJ | GOVEJI ZREZEK V OMAKI, KRUHOV CMOK (1-pšenica2), AJDOVA KAŠA, SOLATA |
TOREK, 3. 12. | VEČZRNATA ŠTRUČKA (1-pšenica, rž), KAKAV (3,7) | JAJČNI NAMAZ (2), KORUZNA POGAČA (1-pšenica), ČAJ | KISLO ZELJE, MATEVŽ, PIŠČANČJA KLOBASA, SADJE |
SREDA, 4. 12. | ČIČERIKIN NAMAZ, POLBELI KRUH (1-pšenica), ČAJ | MLEČNI RIŽ (3), SUHO SADJE (12) | JUHA Z RIBANO KAŠO (1-pšenica,2), RIBJI FILE (4), KROMPIRJEVA SOLATA |
ČETRTEK, 5. 12. | POPEČENI KRUHEK S SIROM (1-pšenica,3), ČAJ | PARKELJ (1-pšenica), KAKAV (3,7) | PIŠČANČJI TRAKCI V OMAKI, KUS KUS (1-pšenica), SOLATA |
PETEK, 6. 12. | JOGURT (3), ŽEMLJA (1-pšenica) | PIŠČANČJA SALAMA, KRUH (1-pšenica), 100 % SOK, ![]() | ZELENJAVNA ENOLONČNICA Z MESOM, ČOKOLADNI PUDING S SMETANO (3,7) |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo sadja in zelenjave. Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.
*Živilo je ekološko pridelano.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …

ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.