JEDILNIK
31. 3. – 4. 4. 2025
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
ponedeljek, 31. 3. | polenta z mlekom (3) | telečja hrenovka, kmečki kruh (1-pšenica), čaj | štajerska kisla juha, palačinka s čokolado (1-pšenica,2,3,7) |
torek, 1. 4. | trdo kuhano jajce (2), kruh (1-pšenica), čaj | skutin žepek (1-pšenica,2,3), sok | juha z rezanci (1-pšenica,2), kremna špinača (3), pire krompir (3) |
sreda, 2. 4. | mlečni rogljič (1-pšenica,3), kakav (3,7) | pašteta, rukola, koruzni kruh (1-pšenica), 100 % sok | goveji file stroganov, zdrobov cmok (1-pšenica,2), ajdova kaša, mešana solata |
četrtek, 3. 4. | smuti z borovnicami (3) | sirova štručka (1-pšenica,3), čaj | piščančja nabodala, džuveč riž, solata |
petek, 4. 4. | čokolešnik (3) | liptovski namaz (3), polbeli kruh (1-pšenica), cedevita | Juha (1-pšenica,2), makaronovo meso (1-pšenica,2), pesa v solati |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo sadja in zelenjave. Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.
*Živilo je ekološko pridelano.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …

ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.